Wij zijn ontzettend trots dat Viraguides, innovatieve software voor het creëren en uitvoeren van stapsgewijze werkinstructies, officieel wordt gesteund door de provincie Noord-Brabant en de RNOB. Dankzij de EKT/SIR-subsidie (Economie, kennis en talentonwikkeling/Stimulering van Innovatie in de Regio) krijgt Viraguides de ruimte om verder te groeien en nog meer bedrijven te ondersteunen in hun digitaliseringsproces.

Viraguides: Software voor Efficiënte en Interactieve Werkinstructies

Met Viraguides stellen gebruikers eenvoudig stapsgewijze instructies op door middel van video’s, tekst, foto’s en 3D-modellen. Deze instructies worden vervolgens toegankelijk gemaakt via verschillende apparaten, zoals mobiele telefoons, tablets en computers. Dit maakt het mogelijk om complexe handelingen op de werkvloer met precisie en duidelijkheid uit te voeren, en meetbaar te maken. Het helpt bedrijven in verschillende sectoren om de productiviteit te verhogen, fouten te verminderen, en werknemers te ondersteunen met direct beschikbare kennis, ongeacht hun ervaringsniveau.

Subsidie Versterkt Viraguides met Augmented Reality voor Real-Time Werkinstructies

De subsidie biedt de mogelijkheid om de functionaliteiten van Viraguides verder te verrijken met geavanceerde Augmented Reality (AR)-technologieën. AR is een technologie die digitale informatie, zoals 3D-modellen, video’s of tekst, over de werkelijkheid heen projecteert via apparaten zoals smartphones, tablets, of AR-brillen zoals de Hololens 2. Dit maakt het mogelijk om in real-time visuele ondersteuning te krijgen tijdens werkzaamheden.

Stel je voor dat een monteur bezig is met de installatie van een complex apparaat. Dankzij AR kan hij direct in zijn gezichtsveld gedetailleerde instructies zien, zoals een 3D-animatie of video van hoe onderdelen moeten worden gemonteerd. De combinatie van AR en specialistische kennis zorgt voor een ongekend niveau van efficiëntie en nauwkeurigheid op de werkvloer.

De Toekomst van Digitale Werkinstructies

De toekomst van digitale werkinstructies ligt in het verder integreren van geavanceerde technologieën zoals Augmented Reality (AR) en kunstmatige intelligentie (AI) in dagelijkse werkprocessen. Waar traditionele werkinstructies vaak statisch en tekst gebaseerd zijn, transformeert de nieuwe generatie digitale werkinstructies deze naar interactieve, visueel ondersteunde en dynamische hulpmiddelen. Denk aan AR-brillen die real-time informatie over de werkplek projecteren, of AI-systemen die automatisch de meest relevante instructies aanbieden op basis van de situatie en de ervaring van de gebruiker.

Deze technologieën zorgen ervoor dat werknemers toegang hebben tot context-specifieke informatie wanneer ze die het meest nodig hebben, wat de leerprocessen versnelt en de efficiëntie verhoogt. Bovendien biedt het de flexibiliteit om werkinstructies snel bij te werken en aan te passen aan veranderende omstandigheden, wat essentieel is in een wereld waar technologische vooruitgang en marktbehoeften elkaar snel opvolgen.

Digitale werkinstructies zullen een cruciale rol spelen in het verder automatiseren en optimaliseren van processen binnen diverse sectoren, van productie en assemblage tot onderhoud en installatie. Bedrijven die investeren in deze technologieën, positioneren zichzelf niet alleen als innovatief, maar versterken ook hun concurrentiepositie door medewerkers beter te ondersteunen en bedrijfsprocessen efficiënter te maken. In de nabije toekomst zullen digitale werkinstructies niet alleen de norm worden, maar een onmisbare schakel zijn in het succes van elke moderne organisatie.

Innovatie en groei in Noord-Brabant

Noord-Brabant staat bekend om haar stimulerende houding ten opzichte van innovatie en technologische vooruitgang. De toekenning van de subsidie aan Viraguides bevestigt het belang dat de provincie hecht aan digitalisering in diverse sectoren en de verdere ontwikkeling van slimme werkinstructies. Het geeft Viraguides de mogelijkheid om de impact op de productie, assemblage, onderhoud en installatie verder te vergroten.

Wij danken de provincie Noord-Brabant voor het vertrouwen en de steun die zij hebben uitgesproken met de toekenning van de subsidie. Met deze steun zetten we onze groei voort, en versterken we onze positie als dé digitaliseringspartner voor bedrijven die vooruit willen.

De toekomst is digitaal, en met Viraguides ligt die binnen handbereik, nu ook versterkt met de kracht van Augmented Reality.

Inhoudsopgave

Over Viraguides

Viraguides is het digitale werkinstructie platform voor MKB en multinationals, dat multimedia vertaalt naar heldere, toegankelijke stap-voor-stap handleidingen, waardoor medewerkers efficiënter en foutloos te werk gaan.

2024
Business Conference
15-18 December

New York City